Wat kun je doen als je druk ervaart in jezelf / vanuit je omgeving?

Ik ervaar vanochtend zelf zo’n moment. 

Nadat ik mijn kinderen heb weggebracht naar de opvang voel ik geen enkele ruimte meer voor iets of iemand. Ik wil maar één ding en dat is ZIJN met mezelf. 

Het is dus niet dat ik niks wil doen of op bed wil gaan liggen. Ik ben niet moe of lusteloos.
Ik voel me wel opgejaagd door alles wat ik wil en moet doen van mezelf. Dat geeft onrust. 

Ik heb geleerd om juist dan mezelf te vertragen en niet in de actiemodus te schieten. 

Ik meld me af voor mijn geliefde pilatesles en pak een boek van Eckhart Tolle erbij. Ik lees 3 willekeurige pagina’s. Het is niet zozeer wat ik lees dat mij helpt. Het is zijn energie die mij naar binnen begeleidt en mij helpt terug te komen in mezelf (helpt te ZIJN).

Hoe kan dat? Hoe kan iemand die je nooit hebt ontmoet en niet in je aanwezigheid is, je toch begeleiden met zijn of haar energie? 

Mensen die hun hartbewustzijn hoog houden creëren een krachtig en liefdevol energieveld waarmee je je kunt verbinden. 

Als je een kamer inloopt waarin iemand net heeft zitten mediteren, dan is die kamer gevuld met liefde. Die liefde kun je niet zien maar je kunt je hart er wel voor openstellen. Des te meer een persoon zijn of haar leven wijdt aan het doen van innerlijk werk, des te sterker zijn of haar energieveld is. Tolle is daar bij uitstek een voorbeeld van. 

Als ik ‘met hem ga zitten’, dan verbind ik mij met zijn energieveld, dat mij via zijn woorden bereikt. Onmiddellijk kom ik bij mezelf terug. Terug in mijn hart. Weg bij wat ik allemaal denk en voel. Weg bij de ruis. Weg bij de onrust. Geweldig hoe dit werkt! 

Dankbaar vallen mijn ogen op zijn handgeschreven woorden op de binnenkant van de kaft van zijn boek: ‘To Simone with my best wishes Eckhart Tolle.’

Ik was helemaal vergeten dat ik een gesigneerd boek van hem had. Dankzij Harry Starren. Die hem jaren terug interviewde voor The Optimist.  Ik gaf hem die dag mijn boek mee, in de hoop dat hij hem gesigneerd mee terug zou nemen. Et voilà. 

Mijn tips voor als je merkt dat je vol zit:

1. Zorg dat de personen die afhankelijk van je zijn zichzelf (met hulp) even kunnen redden.

2. Maak je agenda leeg voor een paar uur. 

3. Verbind je met iemand die er belang aan hecht om zijn of haar hartenergie hoog te houden. 

4. Geef jezelf over aan het moment en zie wat er dan gebeurt. 

5. Be surprised! 

Enkele mensen met een groot hartbewustzijn (voor mij)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *