Stop nog langer je wil in de strijd te gooien. Laat je hartenergie het werk doen. 

Confrontatie

Zo, wat ben ik geconfronteerd met mezelf. 

Ik wilde ‘knallen’ in januari, nadat ik in de tweede week van het nieuwe jaar mijn ondernemersopleiding bij Veronique Prins had afgerond. 

Helaas werd ik geveld door die vervelende griep die een groot deel van Nederland in de greep heeft. Ik voelde me ellendig, kon nauwelijks praten en hoestte verschrikkelijk. Daarbovenop kreeg ik, vanuit mijn rug, last van een zenuwpijn in mijn been. Wat mij ontzettend beperkt en eerlijk gezegd mijn levensvreugde behoorlijk reduceerde op momenten. Pijn trekt al je energie bij je weg. 

Tijdelijke ongemak

Gelukkig zijn het tijdelijke ongemakken en leer ik hier (opnieuw) van om niks te forceren en vooral mijn eigen tempo en ontwikkeling te eren. Maar ook om gehoor te geven aan wat mijn innerlijke leiding mij vertelt.  

Dat brengt mij bij het onderwerp van deze blog: maakbaarheid.

Als je innerlijk leiderschap wilt ontwikkelen dan moet je het idee dat je nog iets naar je hand kunt zetten volledig loslaten. Des te meer je iets naar je hand wilt zetten, des te meer je het contact met je innerlijke zelf en daarmee met je omgeving verliest. Wat maakt dat je totaal niet voor elkaar krijgt wat je voor ogen hebt. 

Van egobewustzijn naar hartbewustzijn

Ik moet erbij zeggen dat ik wel zie dat het voor een grote groep mensen nog goed werkt: het idee dat ze, vanuit egobewustzijn, zaken voor elkaar kunnen krijgen. Dat is namelijk ook gewoon zo, zei het dat er een flink prijskaartje aanhangt, welke ze pas in de toekomst betalen. 

Als je eenmaal je hartbewustzijn gaat vergroten dan begeef je je op een ander speelveld, waar andere regels gelden. 

Enkele van die regels

  1. Niets is wat het lijkt.
  2. Alles wat zich voordoet kun je gebruiken voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.
  3. Als er iets mis gaat, word je er juist beter van.
  4. Elk probleem waarmee je geconfronteerd wordt, legt gedachtes en gevoelens bloot waar je mee aan de slag kunt gaan.
  5. Je hartbewustzijn neemt toe naarmate je afscheid neemt van je egobewustzijn.
  6. Je kunt erop vertrouwen dat je je problemen oplost en doelen bereikt door je hartbewustzijn te vergroten, meer is er niet voor nodig. 

Vraag jij je af waarom je tegen problemen aanloopt waar anderen geen last van lijken te hebben? Of begrijp je maar niet waarom je bepaalde zaken maar niet voor elkaar krijgt?

Stop dan nog langer je wil in de strijd te gooien. Laat je hartenergie het werk doen. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Stop nog langer je wil in de strijd te gooien. Laat je hartenergie het werk doen. ”