Dat is dus ZIJN!

Wat een geluk

Wat kunnen innerlijke blijdschap en geluk toch goed hand in hand gaan met pijn en verdriet. Ik ervaar dat zelf heel sterk. Aan de ene kant heb ik al maanden fysieke pijn als gevolg van een hernia met flinke uitstralingspijn. Dat beperkt me en kan me verdrietig stemmen. Aan de andere kant heb ik van die momenten dat ik overloop van liefde, geluk en blijdschap. En dat terwijl de pijn dan echt niet weg is. 

Hoe zit dat nou?

Dat gevoel dat ik overloop van liefde is zo groots en tegelijkertijd zo klein. Ik beleef dat echt in mezelf. Het is niet dat ik dan uitbundig straal of lach en dans van geluk. Het is iets puurs en staat volstrekt los van waar ik ben, met wie ik ben en wat zich voordoet. Ik weet dat deze zijnstoestand bestaat en ook altijd weer in mijn bereik is als ik me even niet aangesloten voel op het Hogere bewustzijnsniveau.

Zwaar en moeizaam

Juist op de momenten dat je wilt ZIJN, dat je je gelukkig en blij wilt voelen, kun je er vaak niet bij en verlies jezelf in negatieve gedachtes en gevoelens. Op zon’ moment lijkt alles je tegen te zitten en kunnen fysieke pijn of het verdiet om het verlies van iets of iemand echt gaan overheersen en je meevoeren naar een stuk in jezelf dat zwaar en moeizaam aanvoelt. 

Hoe kom je daar dan weer uit?

Door je aandacht te brengen naar wat je voelt en denkt, je gevoelens en gedachtes niet te veroordelen en jezelf er ook niet mee te identificeren, verhoog je je bewustzijn. In dat ruimere bewustzijn stijg je als het ware boven jezelf uit en definiëren je omstandigheden niet wie je bent. Dan is er weer ruimte om te ZIJN. 

Diepgang en dankbaarheid 

In deze tijd zijn we veel bezig met onszelf, elkaar en het vinden van geluk, voorspoed, welzijn, etc. Om die reden ben ik zelf ook coach. Ik hou ervan om mezelf en anderen naar een volgend niveau te helpen ontwikkelen en los te komen van zaken die ons naar beneden trekken en klein houden. Zo’n persoonlijk transformatieproces gaat gepaard met groeipijnen maar ook met ongelofelijk veel diepgang en dankbaarheid voor wat is en gaat komen.

Wil jij ook kunnen ZIJN? Wil je weten hoe je die bewustzijnsstaat bereikt?

Ik beschrijf in mijn e-book 7 stappen naar het ontwikkelen van innerlijk leiderschap:

  1. Word een waarnemer van je gevoelens en gedachtes.
  2. Accepteer alles wat zich voordoet en wat dat met je doet.
  3. Onthecht je van gevoelens en gedachtes die jou niet meer dienen.
  4. Leer te ZIJN, d.w.z. breng je aandacht naar de stilte in jezelf.
  5. Kom in contact met je innerlijke stem (hart).
  6. Doe wat je hart je ingeeft.
  7. Ontvang wat je wenst / verlangt!

Vraag hem hier aan. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *