Egoïstisch of toch niet?

Hoe vaak volg jij je innerlijke stem?

Je merkt vast weleens dat je al direct weet wat je wilt of wenst maar je uiteindelijke keuze valt toch op iets anders. Ingegeven door allerlei afwegingen of beïnvloed door je omgeving.

Eenvoudig?

Durven kiezen voor wat je binnenste je ingeeft is nog helemaal niet zo eenvoudig. Omdat je daarmee jezelf op de eerste plaats zet. Ja zeggen tegen jezelf, tegen wat je hart je ingeeft, kan heel egoïstisch aanvoelen en overkomen. Toch is dat het allerminst.

‘Wie goed zorgt voor zichzelf, zorgt goed voor een ander.’

En. ‘Wie ruimte geeft aan zichzelf, geeft anderen toestemming ook ruimte aan zichzelf te geven. Dat opent nieuwe deuren die voorheen gesloten bleven.’

Liefdevol nee zeggen

Dus wanneer je bijvoorbeeld nee zegt tegen een uitnodiging, van welke aard dan ook, dan is dat niet egoïstisch. Het is volstrekt oprecht en eerlijk om gehoor te geven aan waar jij behoefte aan hebt of wenst. Ondanks wat een ander ervan vindt. Als de nee recht uit jouw hart komt, dan weet je hart er ook raad mee om het liefdevol over te brengen. 

Vaak is het zo dat de persoon waar jij nee tegen moet zeggen, zelf onvoldoende bewust is van zijn of haar innerlijke wereld. Door dan aan te haken bij zijn of haar mentale plaatje, doe je niet alleen jezelf maar ook die ander tekort. Hij of zij krijgt dan niet de kans om te reflecteren en te bezinnen.

Doe wat klopt voor jou

Je doet het natuurlijk nooit voor een ander maar de gedachte eraan, dat je een ander er ook mee helpt, kan jou weer helpen te kiezen voor jouw weg. Je bent niet egoïstisch bezig. Je bent dienend aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van zowel jezelf als de ander.  Iemand kan je hoogstens tijdelijk afwijzen, maar daar word je steeds minder gevoelig voor als je kiest voor wat klopt voor jou.

Doe het een tijdje en zie wat het je oplevert.

Volg je hart!
De weg naar geluk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *