Creëer, vanuit hartenergie, de omstandigheden die je blijvend gelukkig stemmen

Oeps.., aangekomen

Ik ben sinds mijn operatie aan mijn rug 3 kilo aangekomen. Ik woog 52 kilo en nu 55 kilo. Waar maak je je druk om? Denk je waarschijnlijk met zo’n gewicht. Menig vrouw zou immers blij zijn met zo’n slanke lijn. 

Toch houdt het mij bezig. Sinds ik de onsjes erbij zie komen, stel ik mezelf voortdurend dezelfde vragen: Wat als dit er niet meer afgaat? Hoe kan dit? Ik weeg al 20 jaar hetzelfde, wat gebeurt er nu? Doe ik iets fout? Zou het door zus of zo komen? 

On top of my mind

Ik voel me er allerminst prettig bij en kan er niet tegen dat ik er geen grip op heb. Er is niks veranderd in mijn eetpatroon en toch kom ik aan. Ik ben in al die 20 jaar nooit met mijn gewicht bezig geweest en nu is het ‘on top of my mind’. Alle mogelijke oorzaken van gewichtstoename heb ik afgevinkt. Van binnenuit weet ik dat de oorzaak hiervan zich op een ander niveau afspeelt en dat ik juist daar naar mag kijken. Daar gaat deze blog over. 

De mentale aanpak 

Waar ik anderen goed bij kan helpen, vergeet ik het soms op mezelf toe te passen. Namelijk afstand nemen en jezelf waarnemen. Ik val dan ook regelmatig terug naar het direct willen oplossen van iets waar ik last van heb. Dan ga ik nadenken, me inlezen, kijk ik naar wat anderen doen en laten en neem ik een besluit over hoe ik iets ga aanpakken. 

Dit is de mentale aanpak. Die absoluut werkt op de korte termijn maar niet leidt tot een duurzaam resultaat. Daar ga ik juist voor. Als je ergens echt last van hebt of wilt bereiken, kom dan vooral niet in actie vanuit een gevoel van weerstand, ongemak, onbehagen, pijn etc.

De liefdevolle aanpak

Onderzoek eerst eens je gevoelens en gedachtes die de ongewenste situatie in jou blootleggen. Deze stap wordt vaak overgeslagen. We schieten meteen in de oplosmodus. Met als gevolg dat problemen blijven terugkomen, al dan niet in verschillende vormen en op verschillende terreinen van ons leven. Als het je hoogste prioriteit is om je gedachte- en gevoelswereld liefde te geven, dan creëer je, vanuit hartenergie, de omstandigheden die je blijvend gelukkig stemmen. 

In dit specifieke voorbeeld, waar ik naar mijn idee op dit moment ‘te zwaar’ weeg, voel ik onmacht en denk ik dat ik iets fout doe. Ook in relatie tot mijn kinderen, wanneer ze bijvoorbeeld niet ‘normaal’ eten, ruzie maken, klooien aan tafel, overal aanzitten in winkels, voel ik me regelmatig machteloos en denk ik: wat doe ik in godsnaam fout? En juist die afwijzende gedachte en dat onvrije gevoel hebben onmiddellijk effect op mijn welbevinden. Niet zozeer mijn huidige gewicht of wat mijn jongens uithalen halen mij onderuit maar mijn innerlijke respons en dialoog daarop. 

Het doet er niet toe hoe lang bepaalde gevoelens en gedachtes al jouw leven op een negatieve manier beïnvloeden, wanneer ze zijn ontstaan en wie je er in je jeugd verantwoordelijk voor kunt houden. Wat er toe doet is dat je ze nu aandacht (liefde) geeft, zodat je de situaties waarin ze naar boven komen en die jou pijn doen, jou emotioneel raken of voor problemen zorgen, kunt transformeren. Dat wil zeggen dat je een ongewenste situatie verandert in een gewenste. 

Problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon en wensen worden werkelijkheid

Liefde brengen naar de plekken die zeer doen, die aandacht behoeven, die jou van slag brengen, die jou emotioneel raken, is veruit het krachtigste instrument dat je hebt. En het kost je niks. Doe het een tijdje en merk wat het je oplevert: problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je wensen worden werkelijkheid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *