ONTSPOORD

Wat was het een heerlijke dag.
Alles klopte. We begonnen de dag (#moederdag) relaxed en het bleef lange tijd heel gezellig en gemoedelijk.

Totdat het in mijn ogen ‘mis’ ging. Ik voelde me halverwege de middag opgejaagd, onrustig en als gevolg daarvan verdrietig / teleurgesteld.

Luc vroeg ‘s avonds in bed aan mij waar de dag dan volgens mij was ontspoord (mijn woorden). Ik wist het moment precies aan te wijzen. Ik had in een ontmoeting met een ander mijn eigen energie niet beschermd en daardoor mezelf ‘verlaten’. Omdat ik dat niet direct doorhad bleef ik tot ‘s avonds laat van mezelf afgesloten. Na die encounter had ik nergens bewust de moeite genomen mezelf te herpakken. Zonde!

Note to self: Eigenlijk moet je bij een vervelend gevoel direct met jezelf gaan zitten en je aandacht naar binnen brengen om zo de verbinding met je ware zelf te herstellen. Dat kost nauwelijks tijd en levert je zoveel op!

Elk moment worden we blootgesteld aan invloeden die niet per se bijdragen aan ons eigen welzijn. Door bewustzijn te brengen in je dagelijks leven kun je je eigen energie hoog houden ongeacht waar je bent en wat er letterlijk en figuurlijk op je afkomt.

Weet wat belangrijk voor je is en laat niks of niemand dat van je afnemen. Voor mij is dat de relatie met de stilte in mezelf.

Leid je jezelf.
Terug naar jezelf.