Nieuwe werkwijzer arbeidstherapie

Nieuwe werkwijzer arbeidstherapie

STECR heeft op 30 november jl. een nieuwe werkwijzer arbeidstherapie gelanceerd. Wanneer een werknemer ziek is, kunnen verschillende instrumenten worden ingezet tijdens het traject van re-integratie. Arbeidstherapie is daar één van. Arbeidstherapie is een instrument dat al decennia ingezet wordt en zijn waarde bewezen heeft om de belastbaarheid van de werknemer in de praktijk te kunnen testen als daar twijfel over is. Het instrument wordt helaas te pas en onpas ingezet en wordt geregeld verward met andere reintegratie instrumenten. Oneigenlijk gebruik van arbeidstherapie kan gevolgen hebben voor de rechtspositie van de werknemer en voor zijn loon. Deze werkwijzer richt zich op de werkgever-werknemer-relatie en gaat in het bijzonder over de situatie dat de bedrijfsarts betrokken is bij de inzet van arbeidstherapie.

Bronnen: RNVC nieuwsbrief november 2020 / www.stecr.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.