Mijn drijfveer achter dit werk

Mijn drijfveer achter dit werk

Ik ben nu 2 maanden aan het werk in de verzuim branche en heb veelvuldig contact met werkgevers. Wat geen verrassing is, is dat de meeste mensen enkele dagen tot weken ziek zijn en dan ‘gewoon’ weer terugkeren op de werkvloer. Er verandert niks in hun doen en laten. Het ziek zijn is voor hen geen wake-up-call. 

Maar voor sommigen is het wel het begin van een nieuw hoofdstuk, waar ze overigens niet bewust voor kiezen. Ziekte overkomt ze en dan komt langzaam het besef dat ze niet meer willen of kunnen terugkeren naar de voor hen bekende werkvloer. En toch moeten, vanuit Wet Verbetering Portwachter, alle inspanningen daarop gericht zijn in het eerste ziektejaar (uitzonderingen daar gelaten). Niemand heeft in het eerste ziektejaar echt oog voor iemands instrinsieke wereld. De insteek is, hoe kunnen we de zieke werknemer helpen zijn of haar eigen werk weer op te pakken met eventuele aanpassingen. De insteek is niet, hoe kunnen we de zieke werknemer helpen zijn of haar hart te volgen en zijn of haar leven en werk daarop af te stemmen. Dat is mijn drijfveer achter dit werk. Zieke werknemers (via hun werkgevers) helpen de regie te pakken over hun geluk, welzijn en toekomst. Stap voor stap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.