Zelfrealisatie is mijn ding

Zelfrealisatie is mijn ding

1,5 jaar geleden koos ik bewust voor verzuimbegeleiding. Na jarenlang zoekende te zijn geweest. Zelfrealisatie is mijn ding maar wie zit daar nu op te wachten? Ik dacht heel veel mensen maar dat bleek een illusie. Niemand ondergaat vrijwillig een persoonlijk transformatieproces. Dat brengt namelijk teveel onzekerheid en verandering met zich mee. Je moet eerst vastlopen in je leven en een diep verlangen hebben naar een beter leven om open te kunnen staan voor een nieuwe werkelijkheid. 

Vastlopen doen we nu massaal door Corona. En helaas leidt Corona ook tot meer verzuim. Ik maak de voorbeelden dagelijks mee.

De diepere laag van de Corona crisis maar ook van ziekte in zijn algemeenheid wordt naar mijn idee nog onvoldoende belicht. Een crisis / ziekte brengt ons tot stilstand en vanuit dat ‘nulpunt’ kunnen we nieuwe keuzes maken die beter bij ons passen en meer recht doen aan wie we werkelijk zijn en ten diepste naar verlangen (zelfrealisatie). Maar dat persoonlijke transformatieproces wordt (nog) nauwelijks begeleid. Terwijl duurzame inzetbaarheid juist daar het resultaat van is. Ik type dit berichtje vanuit het zonnetje voor mijn deur en ben dankbaar voor het mooie werk dat mij op dit terrein nog staat te wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.