OVER SIMONE

Onbewustzijn 

In 2003 heeft hartbewustzijn betekenis voor mij gekregen. Voor die tijd zei het me niks. Wat mijn hart mij ingaf, daar had ik geen idee van. Ik stond er niet bij stil. In die tijd typeer ik mezelf als een harde, rationele werker, die haar gevoelens onderdrukte. Ik was me nauwelijks bewust van wat zich werkelijk afspeelde in mijzelf, de ander en de relatie met wat zich voordeed in mijn leven. 

Bijna-dood ervaring

Op 14 september van dat jaar maakte ik een bijna-dood ervaring mee, zonder duidelijke oorzaak. Door deze bijzondere ervaring werd ik mij bewust van mijn innerlijke stem. Vanaf dat moment besloot ik me te laten leiden door mijn hart. Die bewuste beslissing veranderde alles. 

Mijn leermeester

In de jaren tussen toen en nu heb ik mij ontwikkeld als hartbewustzijn coach. Mijn leermeester is altijd mijn hart geweest, dat betekent dat ik alleen vanuit innerlijke leiding en het doen van veel innerlijk werk ben geschoold als coach. Dat moet je aanspreken. Ik doe mijn werk enkel en alleen vanuit afstemming met mijn eigen hartbewustzijn en dat van wie ik tegenover mij heb zitten. 

Van binnen naar buiten

Mijn visie op het aanpakken van problemen, van welke aard dan ook, is dat ze vanuit hartbewustzijn voorgoed op te lossen zijn. Nog veel te vaak denken we dat we buiten onszelf iets moet veranderen om een persoonlijk, zakelijk, dan wel maatschappelijk probleem opgelost te krijgen. Terwijl het juist de mens zelf is die een stap in bewustzijn mag zetten, om zich vervolgens te kunnen verlossen van dat waar hij last van heeft en daarmee ruimte te maken voor dat wat hij wenst. Het is een beweging van binnen naar buiten. 

Wat mij typeert

Ik kan heel goed mijn gedachtes en gevoelens waarnemen en anderen helpen ook die waarnemer van zichzelf te zijn. Dat is stap één in het transformeren van problemen. Daarnaast ben ik van nature heel opgeruimd. Dat zie je niet alleen heel duidelijk terug in mijn leef- en werkomgeving maar zeker ook in mijn aanpak: ‘less is more.’ Wat mij ook echt typeert is dat ik situaties van alle kanten bekijk, zonder partij te kiezen. Ik hou er namelijk van om zoveel mogelijk belangen te dienen. Van mijn klanten krijg ik terug dat ik vooral rust breng en kan ZIJN. Waardoor ik ruimte schep waarbinnen er kan ontstaan wat nodig of gewenst is. Ik ga er niet tussen zitten met mijn emoties of gedachtes. 

Privé-sfeer

In januari 2014 ontmoette ik mijn man. Al snel daarna werden onze jongens geboren (januari 2015 en augustus 2016). In mijn rol als vrouw, moeder en partner word ik af en toe enorm uitgedaagd om mijn innerlijke leiding te blijven volgen. Als ik overprikkeld raak dan kan ik moeilijk in het moment zelf afstand nemen van mijn gedachtes en gevoelens en verbreek ik dus de verbinding met mijn innerlijke stem (hart). Dat is zowel mijn valkuil als mijn kracht, omdat ik daardoor zo goed het verschil ervaar tussen wel of niet ‘aangesloten’ zijn. Dat helpt mij weer in mijn werk met anderen en sowieso helpt mijn werk met anderen mij om heel dichtbij mezelf te blijven. Dat gaat eindelijk vanzelf. 

Gratis hart-tot-hart sessie (telefonisch)

Heb jij momenteel ergens last van? Op persoonlijk en / of zakelijk vlak? Zou je het fijn vinden als ik jou eens van hart-tot-hart ‘ontmoet’? De gratis telefonische sessie van circa 30 minuten is bedoeld om je hartbewustzijn te vergroten. Des te ruimer je hartbewustzijn, des te meer je de omstandigheden aantrekt waarnaar je verlangt. Meld je aan via onderstaand formulier. 

⑴ Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Simone Kuiter Hartbewustzijn Coach om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de Privacy Verklaring.