ZELFREALISATIE

VERWERKELIJKING VAN HET VOLLEDIGE PERSOONLIJKE POTENTIEEL

Zelfrealisatie is volgens Abraham Maslow het hoogste niveau van psychologische ontwikkeling dat bereikt kan worden wanneer de primaire en groeibehoeften bevredigd zijn, en de ‘verwerkelijking’ van het volledige persoonlijke potentieel plaatsvindt.

“What a man can be, he must be. This need we call self-actualization.” -Abraham Maslow –

VERTREKPUNT

Je start en vervolgt je reis van zelfrealisatie door je te verbinden met de liefdevolle en vredige stilte in jezelf (je ware zelf) en je er vervolgens doelbewust door te laten leiden. 

HOE VERBIND JE JE MET JE WARE ZELF?

STAP 1. Waarnemen

Neem je gedachtes en gevoelens bewust waar.

Wat denk je nu?
Wat voel je nu?

stap 2. Afstand nemen

Neem bewust afstand van wat je denkt en voelt, door je gedachtes en gevoelens volledig te accepteren maar je er niet mee te identificeren. 

stap 3. open je voor de stilte in jezelf

Door daadwerkelijk afstand te nemen, ‘open je de deur’ naar de liefdevolle en vredige stilte in jezelf, voorbij je gedachtes en gevoelens.

Je ware zelf is de liefdevolle en vredige stilte in jezelf.

EN HOE LAAT JE JE ERDOOR LEIDEN?

STAP 4. LUISTER NAAR DE STEM VAN JE HART

Wanneer je deze stilte in jezelf ervaart kun je je hart horen ‘spreken’. Hiernaar luisteren is essentieel. Je hart staat namelijk in verbinding met je Hogere zelf. 

Je Hogere zelf is een super intelligent collectief hoger bewustzijn dat jou stap voor stap kan helpen het beste in jezelf, anderen, je organisatie en de samenleving omhoog te brengen. 

STAP 5. VERTROUW OP JE INNERLIJKE LEIDING 

Door consequent te handelen naar wat je hart jou ingeeft te doen of te laten, breng jij wezenlijke verandering van binnenuit tot stand. Zowel voor jezelf, anderen, als voor je omgeving. 

En dat is vandaag de dag de bedoeling!!
Sta op en leid jezelf.
Terug naar jezelf.
En plavei daarmee het pad voor anderen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Flow! Innerlijke rust. Zelfkennis. Energie. Focus. Balans tussen werk en privé. Fijne relaties. Duurzame resultaten. Meer welzijn, welvaart en voorspoed.