Mijn verhaal

Simone Kuiter (1974)

TRAVEL LIGHT.
LIVE LIGHT.
SPREAD THE LIGHT.
BE THE LIGHT.

Yogi Bahjan 

IK WAS ONTEVREDEN

In de zomer van 2003 merkte ik voor het eerst een gevoel ontevredenheid op. Voorheen stond ik daar niet bij stil. Het drong pas tot mij door nadat ik twee, voor mij, belangrijke dromen had waargemaakt. Ik zou na de zomer het jaarsalaris gaan verdienen dat ik mezelf tien jaar eerder ten doel had gesteld. En ik had net mijn droomhuis gekocht met mijn toenmalige partner. 

IK VOELDE ME ANDERS

Mijn ontevredenheid had ermee te maken dat ik me niet op gemak voelde in relatie tot mijn omgeving. Ik voelde me eenzaam, anders, niet in staat om werkelijk de verbinding aan te gaan. Noch met mezelf, noch met anderen.  

WAT ER NOG AAN VOORAF GING

Een jaar eerder kreeg ik het boek Spirituele ontwikkeling van mens en organisatie, geschreven door Margarete van den Brink in handen. Mijn toenmalige Manager bij debitel (later opgegaan in KPN) gaf het mij cadeau voor mijn 28ste verjaardag. Dat zette van alles bij mij in beweging, zonder dat ik mij hier echt bewust van was. Dat bewustzijn kwam pas later, namelijk op 14 september 2003: een ommekeer in mijn leven. 

EN TOEN WAS ER DIE voorbij de dood ervaring 

Op die bewuste nazomermiddag gebeurde het. Spontaan, zonder aanleiding. Mijn bewustzijn ‘klapte’ als het ware open, en ik stond in contact met het eeuwige veld van liefde, vrede, licht, intelligentie. 

IK BESLOOT MIJN HART TE GAAN VOLGEN

De allesomvattende liefdevolle en vredige stilte die ik toen heb mogen ervaren was magisch. Ik heb naderhand nooit meer zoiets meegemaakt. Deze buitengewone mooie eenheidservaring bracht mij in verbinding met mijn Hogere Zelf en deed mij besluiten voortaan mijn hart te gaan volgen. 

ik kon daarna niet goed bij mezelf blijven

Kort daarna gaf ik op wat mij het meest dierbaar was (partner en huis) en vertrok ik naar Amsterdam. Het voelde als een enorm avontuur dat ik aanging. Mijn reis van zelfrealisatie kreeg nu pas echt inhoud en diepte. Maar daarmee brak er ook een lange verwarrende en onzekere tijd aan. Ik verloor mezelf bijvoorbeeld in de liefde maar ook in mijn ambities. Zo deed ik in 2006 serieus een poging om politiek leider van D66 te worden (What was I thinking?!).

NU VERRUIM IK BEWUST MIJN BEWUSTZIJN 

De ontevredenheid, waar het allemaal mee leek te zijn begonnen, heeft een belangrijke signaalfunctie gekregen. Als ik me ontevreden voel, wat echt nog wel geregeld voorkomt, dan ervaar ik geen innerlijke rust in mezelf, waardoor ik niet kan luisteren naar en vertrouwen op mijn innerlijke leiding. Mijn gevoel van ontevredenheid is dus een signaal voor mij dat ik mag terugkeren naar mijn ware zelf. Dat doe ik door mijn bewustzijn opnieuw te verruimen naar het komische veld waar ik in 2003 voor het eerst mee in aanraking kwam. 

MIJN (HER)START ALS ZELFSTANDIGE 

In 2004 ben ik gestopt met werken voor een werkgever en begon ik als zelfstandige te werken onder de naam For Love And Grow, afgekort FLAG. In mijn FLAG-tijd heb ik de nodige ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen. Mijn aandacht ging er altijd naar uit om mensen stil te laten staan bij hun binnenwereld en deze als leidraad te nemen voor hun doen en laten. In 2017 heb ik FLAG losgelaten en ben ik verder gegaan onder mijn eigen naam. 

MIJN LEERMEESTER

Mijn leermeester is altijd mijn hart geweest, dat betekent dat ik alleen vanuit innerlijke leiding ben ‘geschoold’ als transitie maatje, zoals ik mezelf noem. Alles wat ik uitdraag en onderwijs komt uit mijzelf voort. Ik hang geen enkele stroming of goeroe aan en ben nergens in verankerd, anders dan in mezelf. Dat moet je aanspreken. Ik doe mijn werk enkel en alleen vanuit afstemming met mijn Hogere Zelf.

PRIVÉ

Ik woon samen met Luc en onze kinderen Fin en Peer in Utrecht.