OVER SIMONE (1974)

Spirituele Ontwikkeling van mens en organisatie

Het begin van mijn spirituele ontwaken is terug te voeren naar het moment waarop ik het boek Spirituele ontwikkeling van mens en organisatie in handen kreeg. Ik ontving dit boek, geschreven door Margarete van den Brink, in 2002. Mijn toenmalige Manager bij debitel (later opgegaan in KPN) gaf het mij cadeau voor mijn 28ste verjaardag.

Hogere Zelf

Margarete liet mij voor het eerst kennismaken met de term Hogere Zelf. Jouw en mijn Hogere Zelf definieer ik als een super liefdevol en intelligent energie- en bewustzijnsveld waarmee wij ons op elk moment kunnen verbinden, via ons hart. Het spreekt tot ons via onze innerlijke stem en leidt ons op ons persoonlijke en professionele levenspad. 

Levens veranderende ervaring

Een jaar later maakte ik daadwerkelijk kennis met dat Hogere Zelf. Op 14 september 2003 opende mijn hart zich door een geweldige Eenheidservaring. Op dat moment werd ik overspoeld door informatie over het verleden, het heden en de toekomst en voelde ik alleen maar liefde. Vanaf die dag stond ik lange tijd open voor werkelijk alles en iedereen. Het was een levens veranderende ervaring.

Ik verloor mezelf geregeld 

Kort daarna gaf ik op wat mij lief was (partner en huis) en vertrok ik naar Amsterdam. Het voelde als een enorm avontuur dat ik aanging. Mijn reis van zelfverwezenlijking* kreeg nu pas echt inhoud en diepte. Maar daarmee brak er ook een lange verwarrende en onzekere tijd aan waarin ik mezelf geregeld verloor. Zoals bijvoorbeeld in de liefde maar ook in mijn ambities. Zo deed ik in die tijd serieus een poging om politiek leider van D66 te worden (What was I thinking?!). Het mooie van mezelf verliezen, weet ik nu, is dat ik deze ervaringen nodig had om meer en meer mezelf te worden en mijn plek in het geheel in te kunnen nemen. 

mijn start als zelfstandige 

In 2004 ben ik gestopt met werken voor een baas en begon ik als zelfstandige te werken onder de naam For Love And Grow, afgekort FLAG. Ik heb deze onderneming nooit succesvol weten te maken omdat ik de rem erop hield. Ik wilde eerst volledig mezelf kunnen zijn (ik had op dat moment nog geen flauw idee van wat dat inhoudt) en een man en kinderen in mijn leven verwelkomen alvorens ik een florerend bedrijf zou neerzetten. Gelukkig wist ik toen niet dat ik daar nog lang op zou moeten wachten. 

Mijn Thuisbasis

Ik heb dus altijd verlangd naar een stabiele thuissituatie. Ik zag en zie dit voor mij persoonlijk als dé belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle zakelijke en maatschappelijke carrière. Ik ben mijn huidige man Luc uiteindelijk in 2014 tegengekomen. Kort daarna zijn onze jongens Fin en Peer geboren (2015 en 2016) en heb ik mezelf alle ruimte gegeven om puur mezelf te kunnen en vooral te durven ZIJN. Vrij van oordelen en verwachtingen van anderen én van mezelf. ‘Mijn drie mannen’ dragen daar op hun eigen unieke manier aan bij. Ik heb die basis in mezelf en met hen absoluut nodig om dienstbaar te kunnen zijn aan het ontwikkelingsproces dat de mensen doormaken die mij hiervoor inschakelen. 

Wat ik tegenwoordig doe

Ik opereer nu gewoon onder mijn eigen naam. Ik noem mezelf bewust geen gids, coach, adviseur, trainer, e.d. meer. Dat klopt niet voor mij. Omdat ik er zo vanuit ga dat de mensen die op mijn pad komen hun eigen wijsheid in pacht hebben. Het enige wat ik doe is de mensen die mij daarvoor vragen, helpen werkelijk zichzelf te zijn.

* Zelfverwezenlijking is puur zijn wie je bent, los van oordelen en verwachtingen van anderen én van jezelf.